Hlavní nádraží v Praze obnovilo provoz

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Euro Martin Pinkas

Provoz, který na pražském hlavním nádraží ochromila spadlá trolej je již obnoven. Do tří hodin většina vlaků končila jízdu v okolních stanicích.

Provoz na pražském hlavním nádraží, který ráno ochromila spadlá trolej, se po třetí hodině odpoledne podařilo obnovit. Od deváté ráno většina vlaků končila jízdu v okolních stanicích, například ve Vysočanech, Libni, ve Vršovicích a na Smíchově. Nejprve železničáři zprůjezdnili severní směr na Libeň, poté i provoz směrem na Vyšehrad a Smíchovské nádraží, řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Jakub Ptačinský. Podle prvního odhadu výluka postihla 250 ze 700 spojů, které na hlavní nádraží denně směřují.

Přes den, během oprav, bylo hlavní nádraží prakticky liduprázdné a na nástupišti stály dva vlaky, které z něj nemohly odjet. Dopravci provoz odklonili do okolních stanic. Výběr konkrétní varianty řešení situace podle Ptačinského záležel právě na jednotlivých dopravcích. České dráhy na svých internetových stránkách cestujícím v době opravy doporučily v postižených úsecích využít městskou hromadnou dopravu.