Horko dopadlo i na dálnici. Ve směru na Brno se zvedla deska

Dálnice

Dálnice Zdroj: ctk

Extrémní teploty komplikují dopravu na D1. Na 50. kilometru ve směru na Brno se zvedla betonová deska vozovky, komplikace hrozí i na dalších místech. ČTK o tom informovala tisková mluvčí ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová.

„Zvednutí betonové desky a s tím související posun navazujících desek si vyžádá přibližně týdenní omezení dopravy. Rychlost je v úseku snížena na 80 kilometrů v hodině a v provozu je jen pravý jízdní pruh,“ uvedla Ledvinová. Práce byly zahájeny dnes ve odpoledne a pracovat se bude podle Vápeníkové do pozdních večerních hodin. Silničáři budou každé dvě hodiny kontrolovat stav dálnice.

Trasa dálnice D1

Mapa dálnice D1Mapa dálnice D1 | RSD

ŘSD vyzývá řidiče, aby zejména na dálnici D1 v úsecích s původními betonovými deskami věnovali zvýšenou pozornost řízení, a to i s ohledem na extrémně vysoké teploty, které mění vlastnosti vozovky například při brzdění. Podle generálního ředitele ŘSD Davida Čermáka je tato událost dalším důkazem, že byl nejvyšší čas zahájit modernizaci dálnice D1. „Závady tohoto typu totiž může natrvalo vyřešit jen zásadní rekonstrukce podloží i povrchu dálnice,“ řekl.