Korunní přepravce Sparu má nového akcionáře

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7 Jiri Kotatko

Přepravní společnost MD logistika, jejíž kamiony jezdí hlavně pro potravinářský řetězec Spar, má nového menšinového majitele. Generální ředitel firmy a až do letošního července člen dozorčí rady Českých drah Miroslav Nádvorník prodal svůj osmiprocentní podíl a odešel z čela společnosti.

Podíl od Nádvorníka koupil za blíže neurčenou cenu podnikatel Marian Jeřábek, uvedl většinový majitel logistické společnosti a současně také představitel výrobce mražené pizzy Frost Food Karel Matyska.

Odchod Nádvorníka podle něj nastal na základě již dříve uzavřených dohod. V každém případě už je uvolněné místo generálního ředitele obsazené.

„Do funkce ředitele byl od 1. října jmenován Robert Kuchar, jeden z nejzkušenějších manažerů v oblasti logistiky potravin v ČR, který přechází do MD logistika z Kauflandu,“ uvedl Matyska, jenž je současně šéfem dozorčí rady firmy.

Ve společnosti MD logistika drží Matyska podíl kolem 55 procent. Dalších 36 procent akcií má Daniel Waldvogel, švýcarský byznysmen podnikající v logistice, který však v Česku vlastní také šroubárnu Screws & Wire v Libčicích nad Vltavou.

MD logistika provozuje sklady ve východočeských Dašicích a v logistickém areálu v Horních Počernicích. Ve druhém jmenovaném areálu patří MD logistika mezi největší nájemce, pronajímá si tam kolem čtyřicet tisíc metrů čtverečních.