Leo Express má potíže s vlaky, plný provoz odložil

Vlak Leo Express

Vlak Leo Express Zdroj: Leo Express

Nové vlaky Leo Expressu mají po problémech s klimatizací a zavíráním dveří nově potíže i s převodovkami. Dopravce proto start plného provozu, kdy by mezi Prahou a Ostravou jezdilo denně osm párů spojů, odložil na leden.

Začátkem prosince, když se na vlacích , dopravce předpokládal, že plný provoz zahájí ještě do konce roku. Upozornil na to server iDnes.cz.

„Řešíme to ve spolupráci s výrobcem, který je za tyto komplikace zodpovědný,“ řekl ČTK mluvčí Leo Expressu Petr Kopáček s tím, že tyto problémy by měly být vyřešené do konce týdne. Podle něj se potíže s převodovkou objevily u dvou souprav. Aktuální provoz čtyř obousměrných spojů denně tak zajišťují dvě soupravy a poslední vlak zůstává jako záloha.

Leo Express začal na trati mezi Prahou a Ostravou vozit cestující 13. listopadu zhruba s týdenním zpožděním proti předpokládanému zahájení provozu. Konkuruje si zde s Českými drahami a soukromou společností RegioJet. Do budoucna společnost Leo Express chystá vstup na další dálkové tratě v Česku, zejména z Prahy do Českých Budějovic a na trať mezi Prahou a Chebem. Do nákupu a vybavení vlaků chce v příštích pěti letech investovat 7,25 miliardy korun.

Ja se jede v Leo Expressu?