Leo Express přepravil během tří čtvrtletí o čtvrt milionu cestujících více než loni

Leo Express

Leo Express Zdroj: e15 - Anna Vackova

Český soukromý dopravce Leo Express přepravil svými vlaky během prvních tří čtvrtletí letošního roku více než 1,1 milionu cestujících, což je o více než čtvrt milionu více než za stejné období v loňském roce. Sdělil to mluvčí dopravce Emil Sedlařík. Nárůst počtu cestujících hlásí i další dopravci.

Ke zvýšení počtu cestujících přispělo podle Sedlaříka mimo jiné i spuštění přepravy v Německu nebo do polského Krakova. „V rámci našich spojů zákazníci oceňují kvalitní služby, které poskytujeme, ať jsou to moderní vlaky, klimatizace, wi-fi nebo obsluha na palubě, a také návaznost našich spojů, například na door-to-door minibusy z Přerova do Zlína či Luhačovic nebo autobusové spoje do Drážďan a Mnichova,“ uvedl mluvčí.

Češi využívají železniční dopravu stále více, nárůst počtu cestujících během letošního roku oznámili i další velcí vlakoví dopravci. Vlaky Českých drah (ČD) přepravily během tří čtvrtletí letošního roku 133,7 milionu cestujících, což je zhruba o 2,8 milionu více než za stejné období loni. Žlutými vlaky RegioJet cestovalo do konce září 4,3 milionu lidí, meziročně o 860 tisíc více.

Český soukromý dopravce Leo Express zahájil svůj provoz v roce 2012 na lince Praha-Ostrava. V současnosti provozuje síť vlakových i autobusových spojení v sedmi zemích střední a východní Evropy.