Management dopravního podniku zažívá personální zemětřesení

Generální ředitel DPP Milan Křístek

Generální ředitel DPP Milan Křístek

Krátce po nástupu nového generálního ředitele pražského dopravního podniku Milana Křístka začala v městské společnosti výrazná obměna nejvyššího managementu. Skončil personální ředitel i šéf IT oddělení a na posty nastoupí Křístkovi lidé. Nové kandidáty doporučila představenstvu k projednání dozorčí rada podniku.

Lumíra Tesaře má na postu personálního ředitele nahradit Václav Turko, který doposud působil jako ředitel lidských zdrojů v telekomunikační firmě Alcatel-Lucent. Do funkce jej navrhl Milan Křístek. Skončí i ředitel IT Jan Ilavský, na jeho místo rada doporučila šéfa IT České pošty Václava Svatoše.

Pozici ekonomické šéfky, kterou zastává Magdalena Češková, dozorčí rada podle místopředsedy dozorčí rady Davida Vodrážky zatím neřešila. Zásadní pro rozhodování podle něj bude stanovisko radního pro dopravu Josefa Noska, ten ale včera čerpal dovolenou a jednání rady se nezúčastnil. „Jednání se uskuteční zřejmě v lednu,“ konstatoval Vodrážka.

Dozorčí rada se bude muset vypořádat s tím, že bývalá pověřená šéfka dopravního podniku v současnosti čelí trestnímu oznámení. Podle anonymu měla možnost zabránit pokračování nevýhodných zakázek podniku. Tím, že to neučinila, se mohla dopustit trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku.

„Přihlížel bych spíše k odborným záležitostem, zažíváme spoustu trestních oznámení na někoho a je to něco jiného, než by bylo sdělení obvinění,“ sdělil serveru E15.cz Vodrážka.

Nyní nová jména dostane ke schválení představenstvo dopravního podniku, a s největší pravděpodobností je podle místopředsedy dozorčí rady schválí.

: