Menzies získá odbavovací služby Letiště Praha, propustí 50 lidí

letiště Praha

letiště Praha Zdroj: E15

Nucený prodej odbavovacích služeb Letiště Praha bude mít pro padesát zaměstnanců hořkou pachuť. Přesně tolik lidí z celkových zhruba 120 hodlá v září propustit nový majitel, společnost Menzies Aviation, konkrétně její dceřiná firma Czech GH. Deníku E15 to potvrdil jednatel společnosti Daniel Kadlec.

„Poslali jsme úřadu práce společně s Letištěm Praha oznámení o hromadném propouštění,“ uvedl Kadlec. Podobně se vyjádřila i mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí.

Menzies se stane majitelem handlingu Letiště Praha 1. září. Smlouva byla podepsána už před několika týdny, dosud se ale čekalo na splnění řady formalit a především na souhlas antimonopolního úřadu. Ten už podle informací deníku E15 kladné stanovisko vydal.

ÚOHS má vlastně celou transakci na svědomí. Prodej handlingu nařídil letišti loni na podzim jako jednu z podmínek, aby se letiště mohlo včlenit do Českého aeroholdingu. Holding totiž už jeden handling má, převzal ho od ČSA.

Menzies od září výrazně navýší svůj podíl na odbavení cestujících a letadel na Ruzyni. Jako klienty firma nově získá například aerolinie Wizz Air, TAP Portugal, Belavia nebo Ural Airlines. V portfoliu už nyní má mimo jiné Travel Service. Firma patří pod křídla skotské skupiny John Menzies.