Nový Volkswagen Golf GTI předčasně odhalen. Díky infotainmentu s umělou inteligencí

Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golf GTI Zdroj: Volkswagen

Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf GTI
25
Fotogalerie

Volkswagen nám začátkem týdne odhalil první oficiální ochutnávku nového faceliftovaného Golfu, kterou prezentuje na populárním sportovním modelu GTI. Novinka se představila ve stylovém vývojově-marketingovém maskování, ale automobilce se nepovedlo uhlídat oficiální finální design. Nový modernizovaný Volkswagen Golf GTI už unikl na svět a my víme, jak bude vypadat.

Článek vyšel na webu Auto.cz

Německá značka spolu s novým faceliftovaným modelem představila i nový infotainment s umělou inteligencí ChatGPT, který je zdrojem úniku produkčního designu produkčního sportovního Golfu GTI. Finální Volkswagen Golf GTI se ukázal na obrovské dotykové obrazovce nového multimediálního systému.

Nový Volkswagen Golf GTI si zachová tradiční charakteristickou červenou linku na masce chladiče, která spolu s horizontální osvětlenou LED linií bude spojovat diodové přední světlomety. Grafické zpracování nejnovějšího faceliftovaného modelu prozrazuje i osvětlené logo. Celkově je novinka vizuálně agresivnější, k čemuž jí přispívá spodní část předního nárazníku.

Decentní modernizací pak prošla i zadní část, ale vysoký úhel pohledu nám bohužel skrývá úpravy spodní části nárazníku. Nová jsou i hliníková kola a designem se trochu inspirují těmi z mladoboleslavského sourozence – také vám připomínají designy kol pro české Octavie RS čtvrté generace?

Vylepšený Volkswagen Golf GTI se tak dočká pouze decentních novinek, ale radikální změny asi nikdo nečekal. Nejnovější spekulace navíc uvádějí, že nejvyšší výkon turbodmychadlem přeplňovaného čtyřválcového dvoulitru 2.0 TSI vzroste z aktuálních 245 na 265 koní. Počkat si musíme i na to, zda se v modernizovaném modelu objeví i manuální převodovka, nebo bude dostupný pouze s dvouspojkovým automatem DSG.

Oficiální odpovědi nám Volkswagen dá už v nejbližších týdnech. Už brzy se novinka představí při příležitosti oslav 50. výročí nejúspěšnějšího modelu značky všech dob.