Odkládaná linka z Šanghaje do Prahy odstartuje 23. června

Do Prahy budou China Eastern Airlines posílat Airbus A330

Do Prahy budou China Eastern Airlines posílat Airbus A330 Zdroj: aeroprints.com, Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

První plánovaný let čínské letecké společnosti China Eastern Airlines z Prahy do Šanghaje se uskuteční ve čtvrtek 23. června. Lety bude společnost provozovat třikrát v týdnu, vždy v úterý, ve čtvrtek a v neděli. Zahájení druhého připravovaného pravidelné spojení z Prahy do Čcheng-tu aerolinek Sichuan Airlines se má o několik týdnů posunout. Původně mělo spojení začít v polovině června.

Z Šanghaje by letouny Airbus A330 pro 262 cestujících měly odlétat v 00:45 a do Prahy přiletět v 06:35. Zpět by se mělo letadlo vracet v 14:30 a do Šanghaje dorazit ve 07:00 druhý den, uvedla mluvčí pražského letiště Marika Janoušková.

Aerolinie China Estern udělaly proti původnímu plánu drobné změny. Původně se měl první let do Česka uskutečnit ve středu 22. června, posun o den způsobil přeházení harmonogramu letů. Na místo příletů ve středu, v pátek a v neděli nyní společnost zařadila spojení s Prahou na úterky, čtvrtky a neděle.

Kromě spojení do Šanghaje a Čcheng-tu existuje od loňského září pravidelné spojení mezi Prahou a Pekingem, které provozuje společnost Hainan Airlines. Letos v únoru zamířila do Prahy první letadla Sichuan Airlines z Čcheng-tu, ale zatím jen v rámci charterových letů, tedy nepravidelných spojů.

China Eastern a Sichuan Airlines plánovaly původně linky do Prahy otevřít již na jaře. Obě ale narazily na neochotu čínských úřadů při vydávání příslušných povolení.