Pošta vypsala dva obří tendry na nová auta. Za více než miliardu

Česká pošta

Česká pošta Zdroj: ctk

Česká pošta vypsala dva tendry na dodávku lehkých užitkových aut v předpokládané hodnotě téměř 1,3 miliardy korun. Soutěže počítají s uzavřením smluv na dodání nejméně 1100 vozidel. Maximální počet se pohybuje kolem 2900 aut.

V prvním tendru pošta poptává ve dvou částech vždy 250 až 873 třímístných užitkových vozů s ložným prostorem nejméně 12 metrů krychlových na klasické palivo, nebo na zemní plyn.

Druhá soutěž hledá v šesti kategoriích 595 až 1166 vozidel. Z toho část na CNG nebo s pohonem 4×4.

Operativní leasing

Podnik chce vozy pořídit na operativní leasing. Předpokládá uzavření několika strategických kontraktů, které jí umožní reagovat podle aktuální situace.

Ještě před třemi lety bylo průměrné stáří vozidla na poště deset let a podnik původně předpokládal celkovou obnovu až do konce roku 2015. Proces ale o více než rok urychlil.

Klíčovým kriteriem u každého tendru jsou celkové náklady po dobu životnosti vozidla, což na poště představuje pět let, či 125 tisíc najetých kilometrů.

Poštovní flotila má nyní celkem 5340 vozidel. V barvách podniku jezdí osobní auta a malé dodávky značek Škoda, Fiat, Volkswagen, Peugeot, Ford a Hyundai.