Praha 13 zavrhla parkovací zóny. Občané je nechtějí

Parkování před panelovými domy v Praze 13 bývá mnohdy komplikované

Parkování před panelovými domy v Praze 13 bývá mnohdy komplikované

Rada městské části Prahy 13 se rozhodla, že zastaví přípravy na zřízení zón placeného stání. Učinila tak na základě výsledků průzkumu veřejného mínění a předcházející veřejné diskuse.

V průzkumu se ukázalo, že 51 procent respondentů - obyvatel městské části, se zavedením zón nesouhlasí a 23 procent dotázaných neumí návrh posoudit. Pouze 26 procent procent účastníků průzkumu zavedení zón ve svém bydlišti schvaluje.

Praha 13 iniciovala přípravy k zavedení parkovacích zón poté, co se ke stejnému kroku rozhodly sousedící městské části Praha 5 a Praha 6. Radní měli obavy, že by se poté dramaticky zvýšil počet mimopražských vozidel, parkujících v lokalitě Prahy 13.

Vedení městské části proto nechalo vypracovat analýzu zaměřující se na plánovaný rozsah placených parkovacích zón v okolí stanic metra. Návrh byl poté předložen k veřejné diskusi prostřednictvím ankety v místním zpravodaji. Odmítavé stanovisko většiny občanů bylo jedním z hlavních důvodů, proč se radní rozhodli přípravy na zavedení parkovacích zón ukončit.