Provoz vlaků na Brněnsku omezí nebývalé množství výluk

železnice

železnice Zdroj: ctk

Železniční dopravu v Brně a okolí čekají během prázdnin nebývalá omezení. Výluky v provozu vlaků způsobí řada prací, které bude provádět Správa železniční dopravní cesty. Zřejmě největší komplikace způsobí cestujícím výměna nosných lan na brněnském hlavním nádraží.

Výměna začne v úterý 5. července a s přestávkami potrvá až do začátku srpna. V době provádění prací nepojedou přes hlavní nádraží dálkové ani regionální vlaky, většina souprav bude projíždět přes nákladní průtah.

„České dráhy zajistí pro své cestující kyvadlovou dopravu pro přestupy do dálkových spojů, které budou mimořádně zastavovat v jiných stanicích. U některých vlaků budou pro určité úseky zavedeny náhradní autobusy,“ uvedla mluvčí drah Kateřina Šubová.

Udržovací práce budou dělníci provádět i na trati z Brna přes Střelice do Zastávky u Brna, opravovat se bude také most mezi hlavním brněnským nádražím a Horními Heršpicemi u obchodního domu Hornbach a u řečkovické zastávky se opraví podchod.

Důležité práce jsou plánované i na trati Brno - Vyškov na Moravě - Nezamyslice. České dráhy kvůli výlukám musely objednat náhradní autobusovou dopravu, mezi některými stanicemi využijí i kyvadlové jízdy vlaků. „Prosíme cestující, aby věnovali opatření velkou pozornost, včetně omezení služeb u vlakové kyvadlové dopravy nebo náhradních autobusů,“ doplnila Šubová.

Časový harmonogram výluk železniční dopravy:

Výměna nosných lan ve stanici Brno hl. nádraží: 6., 9., 10, 16., 17., 30. a 31. července a 6. a. 7. srpna (vždy v určité hodiny)
Udržovací práce na trati Brno – Střelice – Zastávka u Brna: nepřetržitě od 21. do 26. července
Oprava mostu mezi stanicí Brno hl. n. a Brno Horní Heršpice: 21., 22., 25., 26. července a 20., 21., 22., 23., 24., 25., 26., 27. srpna (vždy v určité hodiny)
Oprava podchodu na zastávce Brno-Řečkovice: 10., 11., 12. srpna (vždy v určité hodiny)
Udržovací práce na trati Brno – Vyškov na Moravě – Nezamyslice: nepřetržitě od 15. do 19. srpna.