Škoda Fabia RS Rally2. Automobilka představí nástupce legendárního závodního vozu

Celý název zní Škoda Fabia RS Rally2, jde tedy o rallyový speciál divize Škoda Motorsport

Celý název zní Škoda Fabia RS Rally2, jde tedy o rallyový speciál divize Škoda Motorsport Zdroj: Škoda

Škoda Fabia RS Rally2 je nástupce Fabie Rally2 evo, která si za svou kariéru připsala skoro 1700 vítězství, včetně čtyř triumfů na Rallye Monte Carlo, a šest titulů mistra světa
Nová generace svým jménem navazuje na civilní vozy RS, jakožto i na legendární 130 RS, která v roce 1977 vybojovala ve své třídě první a druhé místo na Rallye Monte Carlo
Světová premiéra nové Škody Fabia RS Rally2 proběhne již zítra v 19 hodin v Mladé Boleslavi
Světová premiéra nové Škody Fabia RS Rally2 proběhne již zítra v 19 hodin v Mladé Boleslavi
Světová premiéra nové Škody Fabia RS Rally2 proběhne již zítra v 19 hodin v Mladé Boleslavi
13
Fotogalerie

Současná generace Škody Fabia má nanejvýš čtyřválcovou patnáctistovku s výkonem 150 koní. Nová generace modelu RS bude silnější, jenom tak si ji ale nekoupíte.

O příchodu verze RS se spekulovalo už u minulé generace Škody Fabia, ryzího eresa se ale fanoušci nakonec nedočkali. Dostali něco „trošičku" jiného. Na základech třetí generace vznikla unikátní Fabia edition RS, která měla pod kapotou přeplňovanou jedna-čtyřku s výkonem 92 kW (125 koní). Nejsilnější civilní fabia v historii to nebyla (vždyť i první RS s turbodieselem bylo silnější, nehledě na druhou generaci se 180 koni), šlo ale o omezenou sérii, která jednou možná získá na ceně.

Vzhledem k tomu, co zbylo z nabídky Škody Fabia (té současné chybí kombi, páteří nabídky je tříválec, na diesel zapomeňte, ale zato seženete patnáctistovku TSI), asi nikdo nečekal, že se na světě objeví i nové RS. Jenže ono přijde, byť ne v podobě, jakou by řada fanoušků očekávala. Celý název zní Škoda Fabia RS Rally2, jde tedy o rallyový speciál divize Škoda Motorsport, o jehož testování jsme vás už dříve informovali.

Jízda rallyeovým speciálem Fabie v Zell am See

Video placeholde
• Škoda

Škoda Fabia RS Rally2 je nástupce Fabie Rally2 evo, která si za svou kariéru připsala skoro 1700 vítězství, včetně čtyř triumfů na Rallye Monte Carlo, a šest titulů mistra světa. Vůz vznikl ve více než 450 zákaznických exemplářích, což dle Škody představuje třetinový podíl na trhu vozů skupiny Rally2. Nová generace svým jménem navazuje na civilní vozy RS, jakožto i na legendární 130 RS, která v roce 1977 vybojovala ve své třídě první a druhé místo na Rallye Monte Carlo.

Světová premiéra nové Škody Fabia RS Rally2 proběhne již zítra v 19 hodin v Mladé Boleslavi a vy můžete být u toho. Stačí sledovat živý přenos na stránkách či youtube kanálu Škoda Motorsport.