Tuhá konkurence: Na linkách z Prahy do Říma se utká šest rivalů

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: CC BY-SA 2.0: Luca Mascaro

Na vzdušné trase mezi Prahou do Římem bude příští rok rušno. Už nyní se na ní o cestující přetahují čtyři aerolinky, přes tento přetlak se k nim přidají další dva dopravci. Jako poslední svůj příchod na zahuštěné pole oznámil britský Easyjet. Spojení do Říma se tak stane tratí s největší konkurencí na pražském letišti.

Easyjet chce od jara 2014 posílit svou základnu na hlavním římském letišti Fiumicino. „Naši kapacitu na Fiumicinu zvýšíme v roce 2014 o třetinu. Zavedeme zcela nové linky do Prahy, Nantes, Menorcy a na Rhodos,“ uvedla šéfka italské pobočky Easyjetu Frances Ouseley. Na dalších trasách nízkonákladový dopravce posílí počet spojů.

Dopravce zatím neupřesnil, kolik letů týdně a v jakých termínech nabídne. Lety zatím není možné rezervovat.

Na lince z Prahy do Říma už nyní soupeří ČSA, Travel Service, Alitalia a Wizz Air. Na jaře se k nim kromě Easyjetu přidá ještě španělský Vueling.

Konkurencí by mohl dále zahustit irský Ryanair, který se nedávno po několikaleté přestávce vrátil do Prahy a otevřel linky do Dublinu a Londýna. Pražské letiště s irskou společností jedná o otevření dalších linek, římské letiště Ciampino je přitom jednou z nejrušnějších základen Ryanairu.