V letadlech jsou nejoblíbenější sedadla 1 a 6A

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Máte v letadle své oblíbené sedadlo? Většina z nás určitě. Které je to vůbec nejoblíbenější, se rozhodla v rámci zdokonalování svých služeb zjistit společnost easyJet. Sofistikovaně rozdělila lety na krátké a dlouhé. Vždy zvítězil předek letadla a jeho levá strana.

Čtvrtý největší dopravce na pražském ruzyňském letišti testoval rezervace konkrétních sedadel od dubna letošního roku. Od té doby letělo na šesti tisících testovacích letech přes 800 tisíc cestujících. Vypovídací hodnota průzkumu je tedy velmi silná.

Na kratších letech bylo u společnosti nejžádanější sedadlo 6A, zatímco na delších letech to bylo sedadlo 1A. Naopak nejméně oblíbeným sedadlem kratších letů bylo 16B, na delších letech to bylo 19B.

Zajímavostí je, že cestující upřednostňovali levou stranu letadla, tedy sedadla A, B a C, kterých se prodalo více než sedadel D, E a F.

Testování přiděleného sezení ukázalo, že téměř tři čtvrtiny cestujících považují rezervace konkrétních sedadel za lepší než momentálně používaný systém, protože zpřehlední nástup do letadel.

Na základě výsledků šetření se proto easyJet rozhodl zavést rezervaci konkrétních sedadel v celé své síti již od listopadu 2012. „Jsme si jistí, že tato inovace naše stávající zákazníky potěší a přiláká také nové cestující,“ uvedla generální ředitelka společnosti Carolyn McCall.

Za svými slovy má McCal racionální fakt, přes 60 procent cestujících v testu totiž potvrdilo, že díky tomuto vylepšení v budoucnu spíše poletí s easyJet.