Volkswagenu hrozí další problémy kvůli emisím, řeší se "teplotní okno"

Volskwagen (ilustrační foto)

Volskwagen (ilustrační foto) Zdroj: Reuters

Volkswagen se v poslední době začal orientovat více na elektromobilitu. Na fotce je vidět montáž elektromobilu Volkswagen e-Golf v továrně v Drážďanech.
Jeden z elektromobilních modelů koncernu Volkswagen ID.3
Jeden z elektromobilních modelů koncernu Volkswagen ID.3
Jeden z elektromobilních modelů koncernu Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
13
Fotogalerie

Generální advokát Soudního dvoru EU Athanasios Rantos označil software používaný automobilkou za ilegální a neospravedlnitelný. Jeho úkolem je přitom ochránit motor. Volkswagen v současné době není kvůli této problematice vyšetřován. 

Volkswagen a emise – spojení, které se od roku 2015 mnohým z nás spojuje s kauzou Dieselgate, která stála koncern obrovské finance, poškodila jeho dobré jméno a současně urychlila jeho přechod k elektrické bezemisní mobilitě. Kauzu se softwarem ovlivňujícím emise vozů z koncernu VW jsme přitom nejspíš všichni měli za uzavřenou, jenže možná ještě definitivně neskončila.

  Německý koncern už sice dávno skoncoval s původními praktikami a dnes se snaží být zelenější, než by se nejspíš mnohým z nás líbilo, přesto se stále čas od času objeví nová podezření. A s jedním z nich měl přijít poradce nejvyššího soudu EU, který označil software tzv. „teplotního okna“ za ilegální.

Celý článek čtěte na serveru Auto.cz. 

Jaké plány EU v oblasti elektromobility? Podívejte se na video. 

Video placeholde
Elektromobilita: Jaké jsou plány EU a světa? • Videohub