Wizz Air se po Praze stahuje i z Košic

Wizzair, ilustrační foto

Wizzair, ilustrační foto Zdroj: Public domain: Adrian Pingstone via Wikipedia

Airbus A320 aerolinek Wizzair opouští Prahu, na pozadí hangáry ČSA a ABS Jets
Airbus A320 WizzAiru
Airbusy A320 společnosti Wizzair na letišti v Budapešti
Wizz Air
5
Fotogalerie

Maďarské nízkonákladové aerolinie Wizz Air v polovině května po necelých třech letech provozu zruší svou základnu v Košicích na východním Slovensku a také většinu pravidelných linek z tamního letiště. Wizz Air to dnes oznámil v tiskové zprávě. Aerolinky již v lednu ohlásily, že letos zruší svou základnu na Letišti Václava Havla v Praze a omezí počet linek.

"Po důkladném zvážení jsme se rozhodli upravit plán našich linek v Košicích a přesunout kapacity na jiné linky s vyšší poptávkou. Nadále ovšem pokračujeme v denním provozu populárního spojení z Košic do Londýna-Lutonu," uvedl obchodní ředitel aerolinek George Michalopoulos. Minulý měsíc dopravce oznámil plán vstoupit na rakouský trh.

Základnu na letišti v Košicích, které je z hlediska počtu přepravených cestujících druhým největším letištěm na Slovensku, Wizz Air otevřel v červnu roku 2015. V současnosti dopravce nabízí z Košic pravidelné spojení do čtyř destinací.

Výkonný ředitel košického letiště Michael Tmej se v reakci netajil tím, že rozhodnutí aerolinek letiště nepříjemně překvapilo. Dodal, že linky, které dopravce zruší, dosahovaly dobrých výsledků a že letiště pracovalo na jejich posílení.