Maďarský Wizz Air zruší pražskou základnu, výrazně sníží počet linek

Wizz Air

Wizz Air Zdroj: Ostersund Photography, Flickr.com (CC BY 2.0)

Ilustrační foto
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air, aerolinky,
5
Fotogalerie

V polovině června zruší maďarská aerolinka Wizz Air svou základnu na pražském ruzyňském letišti. organizační změna ovlivní především množství nabízených linek, které klesne na třetinu. 

Nově bude dopravce svými Airbusy z Prahy létat pouze do italského Bari, na lonsýnské letiště Luton a do druhého největšího gruzínského města Kutaisi. Uvedl to server Planes.cz

"Společnost Wizz Air neustále vyhodnocuje vytíženost tras a služeb tak, aby mohla nabídnout ty nejnižší možné ceny a nejlepší služby na palubách jedné z nejmladších flotil v Evropě. Po důkladném zvážení jsme se rozhodli upravit český letový plán a přesunout kapacitu na jiné linky Wizz Air s vyšší poptávkou," uvedl obchodní ředitel aerolinky George Michalopoulos.

V současnosti dopravce létá ještě na Island, do Milána, Benátek, Neapole a izraelských měst Eilat a Tel-Aviv, tyto linky však dopravce nebude dále provozovat. Cestujícím, kteří si letenky na zrušené trasy již nakoupili, nabídne dopravce kompenzaci ve výši 120 procent ceny. Zaměstnancům ze zrušené základny nabídne dopravce práci v některém z jiných evropských měst.

Před několika dny Wizz Air rovněž opustil trasu mezi Londýnem a Brnem, naopak oznámil otevření báze na vídeňském letišti. 

Wizz Air je největší nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě, provozuje flotilu 88 letadel Airbus A320 a Airbus A321 a nabízí více než 550 tras z 28 základen spojujících 145 destinací ve 44 zemích.