Diamantové šperky, které můžete nosit každý den

Zdroj: KLENOTA s.r.o.

Šperky s diamanty zaujímají v životě ženy speciální roli. Jsou dotekem luxusu a každodenními malými poklady, které poodkrývají osobnost nositelky. Zároveň v sobě mohou ukrývat symboliku nebo být upomínkou na důležité okamžiky. Pro mnoho žen je prvním diamantovým šperkem zásnubní prsten. A byla by velká škoda, kdyby zůstal tím posledním.

Velmi často totiž tento významný šperk probouzí touhu pořídit nějaké další kousky, které by ho vhodně doplňovaly. Pojďme si představit diamantové šperky, které se stanou základem vaší šperkovnice.

KLENOTA s.r.o.

Nadčasové diamantové pecky

Pokud bychom měli jmenovat pouze jedny náušnice, které jsou opravdu nepostradatelné, pak to jsou jednoduché diamantové pecky. Mají neuvěřitelnou schopnost zdůraznit přirozenou krásu ženy, bez ohledu na její věk, barvu očí nebo osobní styl. Drobné diamanty můžete také použít jako piercing nebo do druhé ušní dírky.

KLENOTA s.r.o.

Diamantové kruhy

Když zkombinujete klasické zlaté kruhy s diamanty, nemůže to dopadnout jinak než výborně. Využijete je jak pro běžné nošení, tak i pro slavnostnější příležitosti. Je to zkrátka ten typ šperku, na který se vždy můžete spolehnout. Jestliže preferujete výraznější doplňky, vsaďte na kruhy s větším průměrem, které nikdo nepřehlédne.

Diamantový prsten ve stylu eternity

Dobrým příkladem toho, že diamantové šperky nás mohou provázet různými životními obdobími, je tzv. eternity prsten. Je tvořen drobnějšími diamanty, které jsou zasazené jeden vedle druhého po celém obvodu prstenu. Eternity znamená věčnost, což nám napovídá, že je tento prsten symbolem nekonečné lásky a odolnosti vztahu.

Tento model prstenu byl představen v 60. let 20. století společností De Beers jako příhodný dárek pro ženu k výročí svatby, ovšem od té doby se z něj stal stylový módní doplněk pro každou příležitost. Mnohdy si ho ženy pořizují také samy sobě, jako odměnu za úspěch nebo jen tak pro radost.

Diamantový náramek

Jestliže milujete náramky, neměl by ve vaší sbírce chybět alespoň jeden s diamantem. Zvolte takový, který bude ladit s vaší osobností. Jemné řetízkové náramky se solitérním diamantem nebo přívěskem s drobnějšími diamanty se dají nosit samostatně, ale zároveň se výborně kombinují. Luxusní variantu představuje tzv. tenisový náramek s diamanty. Jedná se o velmi elegantní typ náramku, který je po celém obvodu osazen diamanty. Působí sofistikovaně v jakékoliv situaci a stane se ozdobou večerních šatů, i sportovně laděného outfitu.

KLENOTA s.r.o.

Minimalistický zlatý náhrdelník s diamantem

Dokonalým příkladem minimalismu je řetízkový náhrdelník s jedním uchyceným diamantem. Neobejdou se bez něj milovnice výraznějších náušnic, které ovšem ani svůj dekolt nechtějí nechat bez povšimnutí. Velkou výhodu tohoto náhrdelníku spatřujeme ve schopnosti pasovat do všech typů výstřihu. Mívá většinou kratší délku, a tak nehrozí, že by se schoval pod tričko a jeho krása zůstala neviditelná.

KLENOTA s.r.o.

Jak nosit a kombinovat diamantové šperky?

Nejen samotný výběr šperků, ale i způsob, jakým je nosíte, vyjadřuje váš vkus a osobitost. Dovolte si být jedinečná a nenechte se spoutat pravidly, pokud s nimi nesouzníte. Současné trendy navíc přejí mixování a vrstvení, a tak máte ve stylingu opravdu volnou ruku.

Tabu dnes není dokonce ani spojení masivnějších šperků s těmi jemnějšími. Inspirujte se v nabídce ručně vyráběných šperků ateliéru KLENOTA a pusťte se do budování své vlastní sbírky. Najdete zde jak jednoduché elegantní kousky, tak i různé speciality, jako jsou diamanty v markýzovém brusu nebo barevné diamanty.