Do Česka a na Slovensko přichází nová realitní platforma. Investory chce zaujmout neveřejně nabízenými byty

V lednu 2022 přijde na český a slovenský trh nová realitní platforma Reado

V lednu 2022 přijde na český a slovenský trh nová realitní platforma Reado Zdroj: Reado

V lednu 2022 přijde na český a slovenský trh nová realitní platforma Reado, která zpřístupňuje investování i pro individuální investory, do neveřejně nabízených bytů.

Cílem nové platformy je poskytovat jednoduché, komfortní a moderní realitní řešení, a to nejen pro prodávající či kupující, ale i pro investory. Reado sbírá a analyzuje data o cenách nemovitosti, tržní likviditě, aktuálních nabídkách na trhu, trendech ve vývoji cen, lokalitě a o mnohých dalších atributech. Data a analýzy, které mají investoři k dispozici, jsou interaktivní a pravidelně aktualizované.

Jak to funguje

V prvním kroku vyhodnotí cenu nemovitosti automatizovaný valuační model, který pracuje s relevantními prodejními cenami. V dalších krocích Reado využívá data o více než 250 000 nemovitostech s cílem porovnat rozdíly a shody různých nemovitostí a doporučit investorům optimální cenu.

Ještě předtím, než je nabídka investorům představena, je vždy prověřena i fyzicky, aby měli investoři maximální přehled o aktuálním technickém stavu nemovitosti. Následně jim je nabídka zpřístupněna na 48 hodin. Bběhem této lhůty mohou investoři projevit vážný zájem o koupi dané nemovitosti.

Investor může nabídku podat jednoduše prostřednictvím vlastního profilu na platformě. Stačí uvést cenu, na kterou může reagovat i prodávající. Pokud ji prodávající akceptuje, realitní experti z Reado připraví transakční dokumentaci a koordinují další kroky vedoucí ke koupi nemovitosti.

Službu využívají i makléři

Investovat s Reado do neveřejných nabídek investičních bytů bude možné od ledna 2022 v Bratislavě a v Praze. Vzhledem k rostoucímu zájmu ze strany investorů bude brzy nabídka rozšířena o další slovenská a česká města. Slovenská realitní platforma je partnerem Evropské asociace realitních profesí (CEPI).

Platforma zároveň vytváří nové příležitosti i pro realitní kanceláře a makléře. Od října využily služeb Reado stovky prodávajících na Slovensku a rozrůstá se také jejich síť partnerských realitních kanceláří v Česku.

Investoři se mohou registrovat zde.