K čemu je tablet? 6 situací, kde jej opravdu využijete

K čemu je tablet? 6 situací, kde jej opravdu využijete

K čemu je tablet? 6 situací, kde jej opravdu využijete Zdroj: Electro World s.r.o.

Doma stolní počítač, v práci firemní notebook, v ruce mobilní telefon. K čemu by vám bylo další zařízení jménem tablet? Dali jsme dohromady 6 důvodů, kdy se vám bude tablet hodit.

Jste workoholik a máte tendenci práci kontrolovat i z dovolené?

Cestujete na delší pracovní cestu a řešíte práci i během cesty? Na co s sebou tahat notebook, když si můžete vzít malý tablet. Ideální volbou bude i pro ty, kteří rádi pracují už během cesty hromadnou dopravou do práce. Přečtete si nejnovější zprávy, rozhodíte úkoly po týmu nebo si s čistou hlavou načrtnete myšlenkovou mapu nové marketingové kampaně.

Čtěte knihy? Tablet zastoupí elektronickou čtečku

Cestujete tramvají, autobusem, metrem? Zkuste se někdy ráno podívat na ostatní cestující. Většina z nich kouká do telefonu a konzumuje obsah na sociálních sítích, občas si někdo čte knížku. Všichni mají ale díky malému displeji telefonu nepřirozeně vystrčený krk směrem dopředu jako zvědavý pštros. Pokud nechcete skončit v péči fyzioterapeuta, je na čase s tím něco udělat.

Tabletymají ideální velikost, díky které si nemusíte kroutit krk a zároveň si můžete prohlédnout poslední příspěvky svých oblíbených tvůrců. Rádi si čtete? Není konečně čas začít šetřit matičku zemi a místo kupování si tištěných knih sáhnout po e-knihách? Tablet spojuje vše výše zmíněné. Zastane funkci čtečky a dovolí vám i prokrastinovat na sociálních sítích.

Žadoní děti o telefon? Společný tablet vyřeší vaše trable

Nemusíte dětem hned pořizovat vlastní telefon. Prostřednictvím společného rodinného tabletu jim můžete představit výhody i nevýhody internetu. Nastavíte si pravidla ohledně času stráveného u obrazovky a třeba na Apple zařízení jménem iPad můžete dětem zablokovat a nebo omezit konkrétní aplikace a funkce, které nechcete, aby používaly.

Škola a učeni: Tablet místo klasické tabule?

Nejen doba covidová ukázala, že je třeba české školství digitalizovat. Jak může být pro děti, které se narodily prakticky s telefonem v ruce, zábavná výuka, která se skládá z pomůcek, co pamatují ještě jejich rodiče? Je zajímavé, že třeba v Montessori pedagogice nenajdete tradiční tabuli. Proč tomu tak je? Protože tato metoda učení vyznává spíše individuální vzdělávací proces před hromadnou výukou. A právě tablet je ideálním nástrojem, jak můžete jako učitel sledovat jednotlivé žáky a úkoly jim tvořit přesně na míru tak, jak to individuálně potřebují.

Tablet jako veškerý zdroj zábavy mimo domov

S tabletem zhlédnete nejnovější díl oblíbeného seriálu v posteli u vás na chalupě nebo klidně i ve vaší dodávce, kterou jste si přestavěli na víkendový dům na kolečkách. Schopnost vzít si tablet prakticky kdekoliv je jeho nejvyšší přidaná hodnota.

Už i tablety střední třídy mají zabudované kvalitní reproduktory a barevný displej, za který by se nemusel stydět ani váš domácí počítač. A na rozdíl od mobilu na něm opravdu uvidíte, co má zrovna k obědu vaše oblíbená postava.

Jste grafik, rádi si kreslíte? Tablet bude váš nový skicák

Jste grafik, ilustrátor, tatér nebo si prostě jen rádi kreslíte? Nemusíte si kreslit jen na papír, s grafickým tabletem a speciálním perem si veškeré kreativní nápady nakreslíte třeba i během snídaně ve vaší oblíbené kavárně. Jen pozor, existují 2 typy grafických tabletů:

  • Grafické tablety bez zobrazovače – nemají vlastní obrazovku, fungují jen díky propojení s PC.
  • Grafické tablety s obrazovkou – vypadají jako klasický tablet a na obrazovce tabletu už rovnou vidíte své vznikající mistrovské dílo.

TIP:Tablety Lenovo jsou mezi uživateli velmi oblíbené. Najdete mezi nimi modely určené pro děti, pro náročné, ale také speciální konvertibilní notebooky, které v sobě spojují výhody klasického notebooku a tabletu.