Podzim patří inovacím. Navštívit je možné desítky seminářů a workshopů

Týden inovací

Týden inovací Zdroj: tydeninovaci.cz

Zájemci o inovativní podnikání se mohou v průběhu října zúčastnit několika tematických akcí zaměřených na podporu podnikatelského sektoru, zejména pak začínajících projektů.  V různých městech republiky se odehraje několik desítek seminářů a workshopů. 

Již posedmé se koná Týden inovací ČR, jehož hlavní akcí je tradičně  stejnojmenná mezinárodní konference v Cubex Centru Praha. Vedle této konference a řady seminářů je celá událost doplněna širokým doprovodným programem zaměřeným nejen na podporu podnikání, ale i osobnostního a kariérního rozvoje.

V různých městech republiky se po zbytek týdne odehraje několik desítek seminářů a workshopů. Týden inovací je letos navíc obohacen o prostor pro setkávání a navazování kontaktů, neboť pořadatelé připravili speciální networkingovou zónu přístupnou některým skupinám návštěvníků.

Více informací o akci: https://www.tydeninovaci.cz/.

V úterý 11. října 2022 se v prostorách Křižíkových pavilonů pražského Výstaviště koná Disraptors Summit, jedna z největších startupových akcí roku, jejímž vrcholem je startupová liga mistrů a mezinárodní mistrovství startupů z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska.

Tato akce má již tradičně bohatý doprovodný program nabízející setkání s významnými osobnostmi. Jelikož je jedním z témat tohoto ročníku „women power“, je mezi hlavními řečníky relativně silné zastoupení žen měnících paradigma podnikání. Jednou z nich je i budoucí astronautka Alyssa Carson, která se s návštěvníky podělí o svou životní cestu, jež ji zavedla do školicího střediska amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA). Českou stopu pak na summitu bude reprezentovat Milena Králíčková, historicky první rektorka nejstarší středoevropské univerzity, která kromě jiného představí i novou inovační koncepci Univerzity Karlovy zaměřenou na podporu spin-off projektů.

Více informací o akci:  https://disraptors.com/.  

Třetí podzimní akcí je Future Port Youth, což je hybridně pořádaný event určený středoškolským a vysokoškolským studentům zajímajícím se (nejen) o technologickou budoucnost. Letošními tématy akce jsou např. budoucnost (dez)informací, budoucnost umění a designu a nový kosmický věk. Účastníci se mohou ve čtvrtek 10. listopadu 2022 těšit také na řadu zajímavých řečníků, např. „bionic girl“ Tilly Lockey, dívku, která v dětství kvůli nemoci přišla o obě předloktí, ta jí však byla později nahrazena bionickými protézami firmy Open Bionics. Účast přislíbil i Gary Lay, přední letecký inženýr pracující pro společnost Blue Origin, která se soustředí na komerční potenciál kosmonautiky.

Více informací: https://futureportyouth.com/.