Centrála ING Bank se přesune z Anděla na Harfu

Šéf developerské skupiny Lighthouse Tamir Winterstein bude mít asi konečně lehčí spaní. Pro své kancelářské centrum Harfa se mu totiž podařilo sehnat dosud největšího nájemníka v podobě tuzemské centrály ING Bank. Ta se přesune z Anděla.

„ING Bank se přestěhuje na konci roku 2014 do nejvyšších pater nové kancelářské budovy Harfa Office Centre, kde obsadí plochu o celkové rozloze 3600 metrů čtverečních,“ sdělil šéf marketingu ING Bank Robert Chmelař. Na Smíchově si banka nechá jen klientské centrum.

Administrativní centrum na Harfě dokončil Lighthouse spolu s přilehlým obchodním centrem už v roce 2010. Developerovi se však dosud do tamních kanceláří nedařilo přitáhnout nájemce velikosti ING Bank.

Obsazenost pokulhává

Aktuální transakce tedy centru výrazně pomohla. „Co se týče kancelářského centra Harfa, je její neobsazenost nyní pod 25 procenty,“ uvedla manažerka pronájmů Lighthousu Justina Ivanová.

Objem prázdných kanceláří v centru snížilo také nedávné uzavření nájemních smluv se společností LG Electronics CZ a s Českým svazem ledního hokeje.

V Praze 9, kde se Harfa nachází, je druhá největší neobsazenost kanceláří v metropoli. Podle sdružení poradenských firem Prague Research Forum tam na konci března postrádalo nájemce 25 procent kancelářských ploch. Hůře už na tom byla jen Praha 7.