Deutsche Bank se prý rozhodla prodat dceřinou Postbank

Budova Postbank v Hannoveru

Budova Postbank v Hannoveru Zdroj: Christian A. Schroder via Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Představenstvo největší německé bankovní skupiny Deutsche Bank se rozhodlo prodat dceřinou firmu Postbank, kterou společnost koupila teprve před pěti lety, uvedl týdeník Der Spiegel bez udání zdrojů. Podle vyjádření Deutsche Bank je ale "nepřesné informovat, že představenstvo již učinili rozhodnutí."

Podle Spiegelu vedení banky uvažovalo, že oddělí do samostatné banky všechny aktivity ve službách pro drobné klienty, včetně poboček Postbank. Takový plán prý ale neprošel a podporu získal naopak prodej Postbank.

„Alternativní model, který předpokládal oddělení retailového bankovnictví, podle všeho nezískal v představenstvu podporu,“ uvedl časopis. Znamenalo by to, že retailová pobočková síť pod značkou Deutsche Bank zůstane součástí skupiny, uzavřely by se ale některé pobočky a některé zahraniční aktivity.

„Představenstvo Deutsche Bank zvažuje v rámci procesu přehodnocování strategie řadu možností. Je nepřesné informovat, že představenstvo již učinilo rozhodnutí,“ sdělila Deutsche Bank. Dozorčí rada banky by měla o strategii jednat 24. dubna.