Dolar dál pokračuje v oslabování, investoři nevěří ve zvyšování úrokových sazeb

euro, dolar

euro, dolar

dolar,peníze,USA
dolar
dolar
dolary, banky
5
Fotogalerie

Dolar se dnes nedokázal zotavit z více než dvouletého minima, na kterém se ocitl ve středu. Dál oslaboval zejména vůči japonskému jenu, euru a švýcarskému franku. Investory znepokojily horší údaje z amerického sektoru služeb. Dolarový index, který sleduje vývoj dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, krátce před osmou hodinou večer středoevropského času stagnoval na zhruba 92,83 bodu.

Dolar vůči japonskému jenu ve stejnou dobu ztrácel 0,5 procenta na 110,19 jenů, proti euru vykazoval pokles o méně než 0,1 procenta na 1,1865 dolaru. Jeho kurz ke švýcarskému franku byl nižší také asi o 0,1 procenta a pohyboval se zhruba na 0,9702 franku.

S ohledem na vývoj ekonomiky investoři čím dál více pochybují, že centrální banka (Fed) letos ještě zvýší úrokové sazby. V pesimismu je utvrdila zpráva, že index nevýrobního sektoru v červenci klesl na 53,9 bodu z 57,4 bodu v červnu a nedosáhl na 57 bodů, jak očekávali analytici v anketě agentury Reuters. Hůře se proti očekávání vyvíjel také index zaměstnanosti. Vzhledem k těmto údajům trh čeká, že páteční data o vývoji zaměstnanosti v USA budou rovněž neuspokojivá.