Fincentrum posilují mezinárodní investoři pod vedením Lubora Žalmana

Lubor Žalman, bývalý generální ředitel Raiffeisenbank

Lubor Žalman, bývalý generální ředitel Raiffeisenbank Zdroj: Jan Rash

Skupinu společností Fincentrum kapitálově posílí středoevropští ARX Equity Partners a švýcarští Capital Dynamics. Jejich spoluinvestorem a novým předsedou dozorčí rady se stane Lubor Žalman. Zakladatelé Fincentra, Martin Nejedlý a Petr Stuchlík, budou i nadále držet významné podíly ve společnosti a budou ji řídit a rozvíjet jako doposud. Novými akcionáři se stávají také nejdůležitější ředitelé poradenské sítě. Hodnota společností přesáhla 1 miliardu korun.

Společnost Fincentrum má téměř třináctiletou tradici a dlouhodobě se řadí mezi trojici nejvýznamnějších finančně-poradenských společností v České republice a na Slovensku.

„V době, kdy ostatní firmy nabíraly mladé brigádníky, Fincentrum vsadilo na vysokou kvalitu poradenství a na zkušené a zralé finanční poradce, kteří se finančnímu poradenství věnovali a věnují na plný úvazek. Změnili jsme trh finančního poradenství v ČR i na Slovensku a inspirovali nové hráče na trhu. Vstup renomovaných a zkušených investorů urychlí další rozvoj Fincentra,“ uvedl k transakci Petr Stuchlík, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Fincentrum.
Důležitou součástí transakce je představení výhodného akciového programu pro finanční poradce. V rámci tohoto programu bude už v roce 2013 rozděleno mezi nejlepší poradce a manažery Fincentra 7 procent akcií společnosti. V následujících letech budou rozdělována další procenta.

„Fincentrum má ze všech poradenských firem v Česku a na Slovensku největší potenciál k dalšímu rozvoji. Proto jsme do něj investovali nejen peníze, ale především své zkušenosti a čas. Martinovi Nejedlému a Petrovi Stuchlíkovi se podařilo vybudovat skvělou společnost, která zakládá svůj růst na kvalitě a inovacích. Je mi ctí se k jejich úsilí připojit,“ řekl Lubor Žalman.

Neměňte zákon. Nebo zdražíme hypotéky

O penzijní miliardy se strhne boj