M.B.A. Empire míří na Ukrajinu. Současného vývoje se nebojí

Ukrajinská vlajka

Ukrajinská vlajka

Společnost M.B.A. Empire opět rozšířila svůj byznys směrem na východ. Po expanzi do Ruska a Kazachstánu na konci loňského roku otevřela pobočku na Ukrajině. Firma se specializuje na řízení kreditních rizik, správu pohledávek či jejich vymáhání a i přes stávající politický vývoj se nebojí do svého byznysu v této zemi investovat.

„Šlo o logické rozhodnutí managementu, Ukrajina je velice zajímavý trh s rostoucí aktivitou bank, pojišťoven, telefonních operátorů či dodavatelů energií. Současný politický vývoj je sice nešťastný, ale věříme, že se vše vyřeší a na náš byznys nebude mít negativní dopad,“ uvedl Vratislav Kopačka z české divize M.B.A. Empire.

„Ekonomika země sice v tuto chvíli roste pomaleji, ale její potenciál je po Rusku druhý největší v regionu a my víme, že dříve, nebo později se zlepší,“ odůvodnila vstup na ukrajinský trh Zuzana Burmakinová, obchodní ředitelka firmy na Ukrajině. V posledních letech vykazuje průměrná mzda ročně přibližně 15% růst, což přináší citelný nárůst kupní síly domácností a to pak přináší zvýšenou spotřebu zboží a služeb.

M.B.A. Empire vymáhá problémové pohledávky například pro Home Credit, Cetelem, telekomunikačního operátora Telefónica či dodavatele energií jako ČEZ či České energetické centrum.