Nové banky přilákaly desítky tisíc klientů

Bankomat Air Bank

Bankomat Air Bank Zdroj: E15

Trojice nováčků, která na tuzemském bankovním trhu začala působit loni, dosud získala dohromady desítky tisíc zákazníků.

Air Bank, Zuno Bank a Equa bank se zaměřují na získávání klientů především od tuzemských velkých bankovních domů. Vyplývá to z informací firem.

Velkým bankám chtějí nové finanční ústavy konkurovat lepšími službami, například bezplatným vedením účtu, levnějšími výběry z bankomatů nebo vyšším úročením na spořících účtech.

Také čtěte:

Po necelých čtyřech měsících od startu má Air Bank dvacet tisíc zákazníků. Ti přicházejí především z velkých bank. Více než osmdesát procent zákazníků má spořicí účet. Běžný účet má polovina zákazníků, přičemž stále více z nich používá Air Bank jako hlavní banku. Z třinácti poboček, které Air Bank v tuto chvíli má, byla nejúspěšnější ta ve Vodičkově ulici v Praze.

Minipobočka Equa BankMinipobočka Equa Bank | Equa Bank

Minipobočka Equa bank

Equa bank má v současnosti podle mluvčí Kateřiny Pospíšilové přes 12 tisíc klientů. Během pěti let přitom plánuje získat až 300 tisíc zákazníků. Equa bank vznikla loni z Banco Popolare po jejím převzetí britským fondem AnaCap.

Internetová banka Zuno Bank, která patří do skupiny Raiffeisen Bank International stejně jako tuzemská Raiffeisenbank, získala ke konci loňského roku na Slovensku a v ČR dohromady 66 tisíc klientů. Služby začala v ČR nabízet v polovině minulého roku.