Obchodním náměstkem EGAP bude Marek Dlouhý

EGAP

EGAP Zdroj: CTK

Klíčová pozice obchodního náměstka státní Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) už má své jméno. Šéf EGAP Jan Procházka navrhnul na dnešním jednání dozorčí rady EGAP Marka Dlouhého – současného šéfa vymáhání pohledávek EGAP.

Ještě před jednáním dozorčí rady Procházka serveru e15.cz řekl, že by s jeho schválením dozorčí radou neměl být problém. Dlouhý nastoupil do EGAP už v devadesátých letech. Odbor vymáhání pohledávek EGAP vede už od roku 1999 a v oboru platí za respektovaného odborníka. Kdo půjde na jeho místo a povede sekci vymáhání pohledávek, zatím není jasné. V situaci, kdy ČEB a následně EGAP čelí velkému objemu nesplácených exportních, přitom může výměna ve vedení odboru vymáhání pohledávek znamenat nemalé riziko.

Dlouhý je absolventem Právnické fakulty Univerzity Karlovy a Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze, obory mezinárodní obchod a mezinárodní politika a diplomacie. Doktorát na Právnické fakultě UK získal v roce 2002. Před nástupem do EGAP spolupracoval v roce 1996 externě se zahraničním odborem Kanceláře prezidenta republiky.

Teplé místo pro rebely