Objem obchodu Home Creditu v Číně loni vzrostl o 80 procent

Home Credit

Home Credit Zdroj: Martin Pinkas

Home Credit, který patří na čínském trhu mezi největší poskytovatele spotřebních úvěrů, zvýšil loni v Číně objem obchodů o 80 procent na 18,74 miliardy juanů (asi 70 miliard korun). Letos jej chce zdvojnásobit na 36,2 miliardy juanů. Vyplývá to z prezentace člena představenstva Home Creditu Mela Carvilla na dnešním Česko-čínském fóru o finanční spolupráci.

Počet aktivních klientů Home Creditu v Číně se loni zdvojnásobil na pět milionů, letos by měl dosáhnout 8,6 milionu. Čistý zisk skupiny vzrostl loni o 68 procent na 893 milionů juanů (3,32 miliardy korun). Letos chce firma zvýšit zisk na miliardu juanů.
Zástupci společnosti PPF, do jejíž skupiny Home Cerdit patří, podepsali dnes na fóru memorandum o spolupráci s Bank of China. Obě skupiny už v Číně spolupracují na projektu Home Creditu v Číně.

Home Credit, založený v roce 1997 v Česku, poskytuje spotřebitelské úvěry ve střední a východní Evropě, Společenství nezávislých států a Asii. Působí v Česku, na Slovensku, v Rusku, Bělorusku, Kazachstánu, Číně, Indii, Indonésii, Vietnamu a rozvíjí aktivity na Filipínách.

Majoritním vlastníkem s 88,6 procenta akcií je PPF, jedna z největších investičních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním majitelem PPF je podnikatel Petr Kellner. Minoritním akcionářem Home Creditu s 11,4 procenta je investiční holdingová společnost EMMA OMEGA vlastněná Jiřím Šmejcem.