Ředitelem Raiffeisenbank bude šéf slovenské Tatra banky Igor Vida

Pražské sídlo Raiffeisenbank

Pražské sídlo Raiffeisenbank Zdroj: Euro Tomas Novak

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva Raiffeisenbank bude od dubna 2015 dosavadní šéf slovenské Tatra banky Igor Vida (47). Současný šéf Raiffeisenbank Mário Drosc po dvou letech ve vedení z vlastního rozhodnutí končí. Tatra banka patří do skupiny rakouské Raiffeisenbank.

„Na konci letošního roku skončí Drosc z vlastního rozhodnutí své více než osmileté působení ve vedení Raiffeisenbank. Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva se od počátku dubna stane Igor Vida, v přechodném období bude dočasným řízením banky pověřen místopředseda představenstva Rudolf Rabiňák,“ uvedla Raiffeisenbank. Rabiňák v představenstvu Raiffeisenbank zodpovídá od roku 2001 za firemní bankovnictví.

Drosc do Raiffeisenbank nastoupil v září 2006, kdy se stal členem představenstva zodpovědným za oblast retailového bankovnictví, postupně převzal odpovědnost za veškeré obchodní aktivity banky a od počátku roku 2013 byl i generálním ředitelem a předsedou představenstva.

Igor VidaIgor Vida | RaiffeisenbankIgor Vida

Vida má podle na Slovensku pověst velmi úspěšného bankovního manažera, Tatra banka pod jeho vedením vyrostla z malého ústavu v jednu ze tří největších bank v zemi. Letos na jaře byl vybrán jako nejrespektovanější generální ředitel na Slovensku v anketě PwC a Forbes.

Raiffeisenbank patří mezi středně velké banky v Česku, své bankovní služby poskytuje v tuzemsku od roku 1993. Za tři čtvrtletí jí vzrostl čistý zisk meziročně o 6,5 procenta na 1,6 miliardy korun. Majoritním akcionářem je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International.

Mário Drosc: Pro banky bude letošek horší než rok 2012