Střední a východní Evropa táhne OVB z krize

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: nacu, MorgueFile.com

Finančně poradenská společnost OVB působící ve 14 evropských zemích vydělala v prvních 9 měsících letošního roku na provizích 162 milionů eur. To je o 11,6 procent lepší výsledek než za stejné období vloni. Za dobré výsledky vděčí OVB hlavně svým kolegům ze střední a východní Evropy.

Nebýt poboček v Polsku, Česku či na Slovensku, výsledky OVB by vypadaly jinak. Středo- a východoevropská část firmy se na celkovém obratu podílela 94,3 miliony eury, tedy více než polovinou. Tato část OVB také rostla nejrychleji: provize tu meziročně stouply o 43,3 procenta, uvedl německý server FinanzNachrichten.de.

Německá mateřská centrála OVB měla obrat 50,4 milionů eur, což o něco horší výsledek než vloni. Výrazně horší výsledky ale hlásí OVB pro jižní a západní Evropu. Tady se podařilo dosáhnout příjmů jen 17,2 milionů eur, což je oproti loňskému roku pokles o 36,7 procenta.

Segment východní a střední Evropy přispěl také největší částkou do celkového operačního zisku (EBITDA) společnosti OVB, tedy částkou 8,1 milionů eur. V Německu došlo k poklesu, v západní a jižní Evropě dokonce k ztrátě.

Celkově stoupl finančně poradenské společnosti počet nových smluv o 15,4 procenta na 387776. Největší poptávka byla nadále po preventivních spořicích produktech napojených na různé fondy, které činily 63 procent všech nových smluv. Počet klientů OVB vzrostl o 1,6 procenta na 2,84 milionů. Mezi lednem a zářím koncern nabral 222 nových spolupracovníků na celkových 4822 finančních poradců.