V USA zkrachovala další banka, letos již osmdesátá první

USA

USA

Americké úřady uzavřely All American Bank of Des Plaines ve státě Illinois. Informovala o tom agentura Reuters s tím, že zkrachovalou banku převezme International Bank of Chicago. V USA jde letos o 81. případ krachu finančního ústavu.

Uzavřená banka měla podle Federálního fondu pojištění vkladů (FDIC) jedinou pobočku, která se znovu otevře již jako pobočka International Bank of Chicago a původní klienti All American se automaticky stanou klienty nového vlastníka banky.

Fond FDIC bude i nadále pojišťovat všechny vklady, takže klienti nemusí měnit vztahy s bankou kvůli zajištění svých vkladů. K 30. červnu měla All American přibližně 37,8 milionu dolarů v aktivech a 33,4 milionu dolarů vkladů klientů.

Většina bank, které letos v USA zkrachovaly, měly aktiva pod jednu miliardu dolarů, což jen dokládá, jaké problémy zažívají ve Spojených státech právě malé finanční ústavy. Mnoho malých peněžních ústavů, sloužících jen lokálním komunitám, se potýká s těžkostmi kvůli špatné ekonomice a vlastní expozici vůči neutuchajícím problémům na realitním trhu. Představitelé FDIC však podle Reuters očekávají, že letos padne méně bank než vloni, kdy jich fond uzavřel na 157.