Zisk Deutsche Bank spadl o 98 procent na 20 milionů eur

Deutsche Bank

Deutsche Bank Zdroj: ctk/AP

Čistý zisk německé bankovní společnosti Deutsche Bank se ve druhém čtvrtletí propadl o 98 procent na 20 milionů eur (540,5 milionů korun). Největší banka v Německu v dnešní tiskové zprávě uvedla, že výnosy jí klesly jak z obchodování s akciemi, tak z obchodování s dluhopisy. Výsledky banky ovlivnilo i referendum o vystoupení Británie z EU.

Celkové výnosy bance ve čtvrtletí meziročně klesly zhruba o 20 procent na 7,39 miliardy eur (200 miliard korun). Zisk ale překonal překonal očekávání analytiků, kteří v anketě agentury Reuters v průměru čekali, že se banka propadne do ztráty 105 milionů eur. Deutsche Bank upozornila, že bude možná muset přistoupit k hlubším škrtům, aby se její situace zlepšila.

„Pokud bude současné slabé ekonomické prostředí přetrvávat, budeme muset být ještě ambicióznější v načasování a intenzitě restrukturalizace,“ uvedl generální ředitel John Cryan. Na hospodaření banky měly negativní dopady i velmi nízké úrokové sazby na trhu.

Příjmy v divizi investičního bankovnictví se snížily o 28 procent. Příjmy z obchodování na měnových trzích zhruba stagnovaly, zatímco příjmy z obchodování s dluhopisy a dalšími produkty se meziročně snížily o 19 procent na 1,8 miliardy eur. Právě tato divize je nejvýnosnější součástí skupiny, poznamenala agentura Reuters.