Finanční skupina J&T poprvé investuje do soukromého vzdělávání. V JK Education získala 23 procent

Studium v USA

Studium v USA Zdroj: Profimedia.cz

Studium v USA
2
Fotogalerie

Finanční skupina J&T se stala minoritním akcionářem vzdělávací skupiny JK Education Ondřeje Kanii, která pomáhá studentům získat stipendium na zahraničních školách. Akvizice dvaceti tří procentního podílu je první investicí skupiny na poli soukromého vzdělávání. 

“Narůstající poptávka po kvalitním vzdělávání, dosavadní růst a výsledky skupiny JK Education i škálovatelnost jejího byznys modelu byly těmi hlavními důvody pro vstup do pro nás zcela nového segmentu,“ vysvětluje důvody investice Adam Tomis, investiční ředitel J&T Finance Group SE a člen investičního výboru J&T Arch Investments. Podle něj je Ondřej Kania, který je ředitelem společnosti JK Education, prototypem mladého podnikatele, který se po studiích v zahraničí vrátil s jasnou vizí. 

Sám Ondřej Kania totiž toužil studovat v USA, ale jeho rodina si nemohla dovolit školné. Rozhodl se tak kontaktovat přes 400 amerických škol a jeho snaha nakonec nepřišla vniveč. Získal plné stipendium na internátní škole v New Yorku. Když se vrátil, rozhodl se založit společnost, která pomáhá i ostatním dostat se na školy v zahraničí a získat stipendium. 

„Vstup tak silného partnera, jakým je J&T, je důkazem toho, že za posledních 9 let jsme vybudovali skupinu kvalitních a pro rodiče a studenty i velice atraktivních vzdělávacích projektů. Zároveň jde o jasné potvrzení, že se skupina ubírá tím správným směrem a že oblast, ve které působíme má značnou perspektivu,“ komentuje vstup investora Ondřej Kania, majitel JK Education a dodává: „Věříme, že možnost čerpat z know-how tak významné skupiny jako je J&T, nám pomůže jak při rozvoji našich již existujících projektů, tak při identifikaci a zejména realizaci nových příležitostí.“

JK Education je vzdělávací skupina, která provozuje síť základních a středních škol American Academy v Praze, Brně, Bratislavě a Záhřebu, ale i online základní a střední školu American Academy Online.

Skupina J&T se zaměřuje na poskytování komplexních služeb spojených s privátním bankovnictvím, retailovým bankovnictvím, správou majetku privátních klientů a institucí, investičním bankovnictvím a projektovým financováním. Investice proběhla prostřednictvím fondu JTFG Fund I SICAV, jehož investory jsou fond J&T Arch Investments a J&T Banka.