Nový Ford Mondeo je splněný manažerský sen

Nový Ford Mondeo

Nový Ford Mondeo

Nová generace Mondea se prodává teprve krátce, ale na českých silnicích se s ní lze setkat už docela často. Jeden z nejoblíbenějších „manažerských“ modelů opět trefil do černého. Důkazem je nejen vysoký zájem zákazníků o tuto novinku, ale také zisk titulu Auto roku 2015 v ČR v hlasování veřejnosti o nejlepší vůz střední a vyšší střední třídy.

Vidíte i do zatáčky

Nové Mondeo je v nabídce s Ford Adaptivními světlomety, které využívají úsporné LED diody reagují na okolní prostředí, směr a rychlost jízdy a mohou fungovat v osmi různých režimech svícení. Tvar a intenzita světelného kuželu se mění podle toho, jestli jedete ve městě, po dálnici nebo třeba za nepříznivého počasí. Tím vám tyto inteligentní světlomety zajišťují dokonalou viditelnost a zvyšují bezpečnost při jízdě.

Tím ale možnosti moderních technologií nového Mondea teprve začínají. Elektronické systémy umí také vyhledat dostatečně velké parkovací místo, vůz do něj automaticky vmanévrovat a následně také vyjet zpět na cestu. S udržením v jízdním pruhu pomáhá kamera pod čelním sklem, radarové senzory v zádi zase sledují nejen vozidla skrytá v mrtvých úhlech při jízdě v souběžných pruzích. Aktivní bezpečnost podporují systémy detekce chodců a automatického nouzového brzdění.

Nový Ford MondeoNový Ford Mondeo

Evropská specialita

Řada českých zájemců o Mondeo dává přednost variantě kombi. Ačkoliv nové Mondeo je globálním modelem, praktický a elegantní kombík vznikl výhradně pro Evropu.

Pravidelně tvarovaný a dobře přístupný zavazadlový prostor pojme až 550 litrů v základní konfiguraci. Jednoduchým sklopením zadních sedadel do roviny lze zvětšit kapacitu zavazadelníku až na 1630 litrů. Přednostmi jsou také široká podlaha mezi podběhy (114 cm) a nízko položená nakládací hrana (61 cm).

Nový Ford MondeoNový Ford Mondeo

Pohon všech kol i Bi-Turbo

Nejžádanějšími motory pro Mondeo jsou moderní vznětové agregáty TDCi, které se vyznačují kultivovaným chodem, vysokým točivým momentem a nízkou spotřebou paliva. Široká škála dieselových motorů pokrývá spektrum od 85 kW (115 k) do 155 kW (210 k) – to v případě, že zákazník zvolí vrcholné provedení 2.0 TDCi Bi-Turbo. Některé verze dvoulitrového dieselu lze na přání kombinovat s inteligentním pohonem všech kol.

Základní pohonnou jednotkou zbrusu nového Mondea je oceňovaný benzinový tříválec 1.0 EcoBoost 92 kW (125 k), zájemce o výkonnější motory uspokojí čtyřválce EcoBoost o objemu 1,5 a 2,0 l – nejvýkonnější provedení má 176 kW (240 k). Specialitou sedanu je hybridní pohon s benzinovým dvoulitrem a spotřebou 4,2 l/100 km.

Nový Ford MondeoNový Ford Mondeo

Výhodně na operativní leasing

Nové Mondeo je o to lákavější, že Ford ho aktuálně nabízí českým zákazníkům za mimořádně výhodných podmínek. Například kombi ve výbavě s motorem 2.0 TDCi 180 k, 6st. manuální převodovkou a rozšířenou výbavou v celkové ceně 902 600 Kč lze nyní s operativním leasingem Ford Lease* od Ford Credit pořídit již za sympatických 7 777 Kč měsíčně.