Testovací trať slavného pořadu Top Gear zmizí z povrchu světa

Tohle je nový Top Gear: Zleva Rory Reid, Sabine Schmitz, Matt LeBlanc, Chris Evans, Chris Harris, Eddie Jordan a The Stig

Tohle je nový Top Gear: Zleva Rory Reid, Sabine Schmitz, Matt LeBlanc, Chris Evans, Chris Harris, Eddie Jordan a The Stig

Top Gear Test Track
McLaren
McLaren 650S
McLaren MP4-12C
TopGear
10
Fotogalerie

Zkušební dráha Top Gearu na letišti Dunsfold brzy zanikne, Stig si musí hledat nové místo, kde bude prohánět auta. Přednost dostanou bytové domy.

V Top Gearu už dávno nefiguruje trojka Clarkson - Hammond - May a pozornost se aktuálně upírá spíše k jejich nové show The Grand Tour. Show televize BBC ale jede dál, v novém obsazení.

Americký herec Matt LeBlanc podepsal smlouvu s britským veřejnoprávním médiem na příští dvě sezóny a program potáhne dál coby lídr. Jenže životopis poměrně slavné testovací dráhy Dunsfold Aerodrome spěje ke svému závěru.

Během nějaké doby už si jízdu po 2,83 km dlouhém okruhu užijete pouze virtuálně, například v hrách Forza Motorsport, konkrétně čtvrtém, pátém a šestém díle.

Současný skutečný rekord mezi produkčními vozy drží McLaren 675LT časem 1:13,7 min, absolutní pak má hodnotu 59 s, ale tento čas byl dosažen s monopostem formule 1, konkrétně Renaultem R25.

Pokračování článku najdete na webu Auto.cz >>>