Investice do zastínění je investicí do úspor

Investice do zastínění je investicí do úspor

Investice do zastínění je investicí do úspor

Jednou z oblastí, kde si možnost úspor často neuvědomujeme, ale přesto můžeme ušetřit významné částky, je zastínění budov, a to veřejných i soukromých. Návratnosti investic do kvalitní stínící techniky přitom můžete docílit do pěti let. Jak to funguje?

Mnoho českých domácností stále řeší zastínění vnitřní žaluzií. Tomuto fenoménu přitom už dávno odzvonilo, a to jak z estetického, tak i energetického hlediska. Žaluzie zavěšená za oknem vás totiž možná zbaví oslnění, teplo však nijak regulovat neumí. Protože je žaluzie v interiéru, šíření slunečních paprsků a tepla nijak nezabrání, v místnosti tak máte čím dál horší vzduch, který nejde v horkých letních dnech ani vyvětrat. Jediným řešením pak může být klimatizace, jejíž náklady na roční provoz se však mohou blížit nákladům na vytápění. Nehledě na fakt, že ne každému klimatizované prostory svědčí.

Investice do zastínění je investicí do úsporInvestice do zastínění je investicí do úspor

Řešením je venkovní zastínění. To vás ochrání nejen před oslněním, ale i před nežádoucími teplotami. Venkovní žaluzie totiž tepelnou energii zachytí již venku, naklápěním lamel si zároveň nastavíte požadovaný poměr světla a stínu, který je důležitý jak pro práci, tak pro běžné pobývání v místnosti. Kromě venkovní žaluzie si lze pořídit i markýzy či markýzorolety. Kombinovaných úspor pak můžete dosáhnout i s předokenními roletami. Ty můžete využít jako prvek ochrany proti přehřívání interiéru (i když bez možnosti naklápění lamel) i pro zabránění úniku tepla okny. Předokenní rolety fungují i jako významná překážka proti násilnému vniknutí do domu.

Potenciál úspory energie, a tím i peněz, můžete ještě zvýšit dobře navrženým ovládáním. Motoricky ovládaná stínící technika není pouze příjemným doplňkem, ale především funkčním systémem vyhovujícím vašim požadavkům na úspory, komfort i bezpečí. Za slunečných dnů váš interiér automaticky zastíní, zatáhne-li se, roleta se automaticky zvedne, na noc se zase spustí, a když budete na dovolené, může stínící technika automatickým spouštěním a vytahováním simulovat vaši přítomnost. Vyplatí se v mnoha ohledech.

Investice do zastínění je investicí do úsporInvestice do zastínění je investicí do úspor

Oslovte pro řešení svého partnera.

KOLIK MŮŽETE USPOŘIT
Díky motoricky řízeným roletám (žaluziím) doplněným o čidla reagující na povětrnostní podmínky můžete snížit náklady na vytápění i na chlazení budovy. Po setmění se rolety (žaluzie) díky spínacím hodinám automaticky stáhnou a tak vytvoří před okny dodatečnou tepelnou izolaci. Naopak, když v zimě svítí slunce, rolety (žaluzie) se vytáhnou a tak pomohou vyhřát interiér domu nebo bytu. V létě, když slunce začne svítit příliš intenzivně, se rolety (žaluzie) stáhnou a tak ochrání interiér domu před horkem a slunečním zářením.
V létě se teplota v domě díky venkovním roletám/žaluziím sníží až o 9℃.
V zimě jsou náklady na vytápění redukovány až o 10%.