Investiční společnost Coast2Coast Capital otevřela v Praze svou kancelář

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Mezinárodní investiční společnost Coast2Coast Capital, která se zaměřuje na dlouhodobé investice především ve zdravotnictví a spotřebním zboží, otevřela svou kancelář v Praze. Firma tak reaguje na příznivou ekonomickou situaci ve střední Evropě. Z Prahy budou řízeny nové investiční projekty v Česku a na Slovensku.

Coast2Coast je mezinárodní soukromá investiční společnost se sídlem v Jihoafrické republice. V roce 2007 ji založili jihoafričtí investoři Gary Shayne a Cris Dillon. Vedle zdravotnictví společnost v Evropě investuje do domácích potřeb, péče o tělo, potravin a nápojů. V čele české pobočky je Chris Beart.

"V tomto regionu chceme investovat do firem, jejichž roční zisk po zdanění dosahuje od pěti do 20 milionů eur (128 až 510 milionů korun)," uvedl Beart. Coast2Coast podle něj na rozdíl od většiny fondů soukromého kapitálu, které získávají peníze od investorů, kupuje firmy za vlastní peníze. "Investujeme dlouhodobě v souladu se strategií koupit a budovat," dodal.

Společnost, která má kanceláře také v Jihoafrické republice a Austrálii, má v Evropě zastoupení ještě ve Varšavě, Londýně a na Maltě. "Díky nákupu polské potravinářské společnosti Sonko v roce 2016 se nám otevřel středoevropský trh, kde vidíme další investiční příležitosti. To ostatně potvrdil i nákup dalších čtyř společností v regionu v roce 2017. Rádi bychom zde navázali dlouhodobé obchodní vazby," dodal Beart.

Skupina má čtyři hlavní investiční platformy: Bounty Brands (rychloobrátkové spotřební zboží v jižní Africe a ve střední a východní Evropě), Marlin (domácí potřeby v Austrálii), Ascendis Health (zdravotní péče v jižní Africe a Evropě) a Maison Brands (domácí potřeby v Polsku).