Klíčový manažer Tomáš Havryluk po patnácti letech nečekaně odchází z vedení Alzy

Tomáš Havryluk končí ve vedení Alzy.

Tomáš Havryluk končí ve vedení Alzy. Zdroj: Alza.cz

Klíčový manažer Alzy a jeden ze strůjců jejího úspěchu Tomáš Havryluk nečekaně odchází z vedení firmy. Během patnácti let ve vedení společnosti pomohl Alze k pozici největšího českého internetového obchodu. S informací o Havrylukově odchodu jako první přišly Hospodářské noviny

Havryluk informaci o svém nečekaném odchodu Hospodářským novinám potvrdil s tím, že jeho funkce zanikne k 15. srpnu. Tisková mluvčí Alzy Daniela Chovancová odchod nekomentovala a dodala, že jsou tyto záležitosti plně v rukou jediného akcionáře L.S. Investments Limited. 

Tomáš Havryluk v Alze působil od roku 2007 a vystřídal pozice IT koordinátora, vedoucího internetového marketingu a ředitele IT. Byl součástí tříčlenného představenstva, kde kromě něj zasedal také manažer Petr Bena a zakladatel společnosti Aleš Zavoral. Havryluk byl v Alze zodpovědný za hospodářské výsledky společnosti.

Alza loni meziročně zvýšila obrat o pětinu na 45 miliard korun bez DPH. Vyřídila zhruba 18 milionů objednávek, ve srovnání s rokem 2020 to bylo o 27 procent více. E-shop obsloužil asi 5,3 milionu zákazníků.