Koronaviru se bojí i centrální bankéři

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Další zasedání

Světová zdravotnická organizace má před sebou další jednání o tom, jak zmírnit situaci v Číně sužované koronavirem. Ten si v zemi vyžádal již 170 lidských životů a dalších téměř osm tisíc lidí je nakažených. Koronavirus se mezitím rozšířil i do Tibetu, a je tak přítomný ve všech regionech a provinciích Číny. 

Beze změn

Americký Federální rezervní systém ponechal své úrokové sazby beze změn. Podle prohlášení je zatím nehodlá měnit až do amerických prezidentských voleb. 

Výsledky technologických gigantů

Zvýšení meziročního zisku o sedm procent, ale naopak oslabení akcií. Takové výsledky představil technologický gigant Facebook. Jeho zisk vzrostl na 7,35 miliardy dolarů, tedy zhruba 169 miliard korun. Dařilo se i Microsoftu. Společnost ve druhém finančním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 38 procent na 11,65 miliardy dolarů. To je asi 267 miliard korun. Jak se dařilo automobilce Tesla se dočtete zde.

Bankéře zneklidňuje koronavir

Šéf americké centrální banky Jerome Powell poukázal na rizika pro budoucí hospodářský vývoj kvůli virové epidemii rozšířené z Číny. Označil ji za velmi vážnou věc, jejíž globální dopady se prý teprve projeví.