Legendární zlatá z Barcelony na prodej. Zkrachovalý olympionik Změlík se zbavuje medailí

Roberta Změlíka donutil byznysový krach prodat své nejcennější trofeje.

Roberta Změlíka donutil byznysový krach prodat své nejcennější trofeje. Zdroj: Sedmicka

Schyluje se k jednomu z posledních prodejů majetku někdejšího olympionika Roberta Změlíka. Bývalému sportovci a zkrachovalému podnikateli schválil začátkem letošního roku soud oddlužení spojené s pravidelnou měsíční platbou věřitelům. Ta je ale ve srovnání s výší jeho závazků mizivá, Změlíkova insolvenční správkyně se tak snaží získat pro věřitele nad rámec splátek něco navíc. Už není příliš kde brát, a tak do prodeje míří i citlivé odkazy na někdejší Změlíkovu sportovní slávu. Někdejší desetibojař přitom tvrdí, že astronomický dluh je nadsazený, a podle svých slov se připravuje na souboj s „insolvenční mafií“.

„V zájmu zajištění efektivního způsobu prodeje žádám tímto insolvenční soud, aby vyslovil souhlas s prodejem majetku dlužníka způsobem mimo dražbu,“ požádala na počátku března soudce o razítko na připravovaném prodeji zbylého Změlíkova majetku jeho insolvenční správkyně Monika Urbanová.

Výprodej úspěchu

Součástí balíku jsou například podíly v sedmi vesměs neaktivních společnostech, z nichž některé mají ale základní kapitál od několika set tisíc až do dvou milionů korun. Pikantní položkou je pak soubor tří Změlíkových medailí z významných sportovních klání z doby, kdy byl na vrcholu sportovní kariéry. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!