Minimalizujte riziko nákazy! Využijte čipový docházkový systém

Zdroj: IRESOFT

Bezkontaktní evidování docházky zaměstnanců je v dnešní době obzvláště důležité. Docházkový systém na otisk prstu je výborná věc, aktuálně ale raději sáhněte po docházkovém systému na čip nebo kartu. Přináší s sebou řadu výhod, které si přiblížíme.

Hygiena na prvním místě

Koronavir zahýbal se životy nás všech a ať chceme nebo ne, musíme se přizpůsobit aktuální situaci. Zejména pak ti, co nemají možnost pracovat na homeoffice, se mohou s nemocí setkat častěji. Umývání rukou, dezinfekce, rouška či respirátor jsou to nejmenší.

Snažte se ale minimalizovat i kontakt a společné dotykové plochy. S tím pomůžou docházkové systémy na čip nebo kartu. Jednoduše je přiložíte ke čtečce a nemusíte se dotýkat místa, na které před vámi sahalo mnoho jiných lidí. Tak minimalizujete riziko přenosu virů či bakterií.

IRESOFTPočasí docházkovou čtečku na čip neovlivní

Zima může načítání otisků prstů pěkně zkomplikovat. Když máte promrzlé ruce, že s nimi sotva pohnete, nemusí se otisky prstů načíst zrovna nejrychleji. Velké změny teplot, zejména pak ty dolů, mohou příchod do práce zkomplikovat. A svlékání a oblékání rukavic taky není zrovna zábavná činnost. S docházkovým systémem na čip můžete na tyto problémy rovnou zapomenout.

Oddělte jednoduše návštěvy od zaměstnanců

Dejte si stranou pár docházkových čipů, které budete mít vyhrazené pouze pro návštěvy. Ty jednoduše označte, abyste poznali, že jsou návštěvní. Následně můžete ovlivnit i to, kam budou mít lidé s těmito čipy přístup. Jde o ideální způsob, jak zakázat přístup tam, kde nemá nikdo nepovolaný co dělat. Docházkový čip také velmi jednoduše po každé návštěvě vydezinfikujete a budou tak i z hlediska hygieny připravené na další použití.

IRESOFTLepší manipulace pro personál

Ochranné rukavice či ochranné oblečení je součástí pracovního úboru mnoha zaměstnanců. Jejich svlékání je pak nejen náročné, ale často i obtěžující či nebezpečné. Docházkové systémy to díky čipům opět zjednodušují.

Čip můžete nosit zavěšený na krku nebo jiném místě a hravě ho tak načtete bez zdlouhavého svlékání. Stejně tak pokud přicházíte a máte plné ruce věcí. Není nic jednoduššího než se jenom naklonit k docházkové čtečce a nemuset věci odkládat na zem a pak je zase sbírat.

IRESOFTDocházka na čip, kartu nebo otisk? Měňte podle potřeby

Když dobře zvolíte docházkový systém a jeho dodavatele, není problém mezi jednotlivými variantami přepínat. Je potřeba dodržovat co nejpřísnější hygienická opatření? Zvolte čipy nebo karty. Jakmile to situace dovolí, můžete přejít na otisky prstů.

Pokud si nevíte rady, podívejte se na docházkový systém Alveno, kde vám odborníci rádi pomohou vybrat systém na evidenci docházky přesně pro vaše potřeby. Alveno nabízí možnost přepínání mezi čipy, kartami a otisky prstů. Vývoji docházkových systémů se navíc věnují 18 let a jsou opravdovými odborníky.