Muska rekordní ztráta Tesly od dalších smělých plánů neodradila

Tesla

Tesla Zdroj: acz

Tesla Model 3
2
Fotogalerie

I přes nepříliš příznívé finanční výsledky společnosti má americká Tesla další smělé plány do budoucna. Podle majitele společnosti Elona Muska by měly být jeho automobily do tří až šesti měsíců schopné konečně samy zvládnout cestu z jednoho pobřeží Spojených států na druhé. Časovou lhůtu pro splnění tohoto úkolu, kterou si sama společnost stanovila již dříve, ale nesplnila. 

První konkrétní kroky k přechodu na autonomní řízení představila firma už v roce 2016. Automobilka tehdy měla s novou technologií odvážné plány a to i díky vývojářské firmě Mobileeye. S tou však nakonec ukončila spolupráci a od té doby se Tesla snažila přijít s vlastním systémem. Nyní se zdá, že vše spěje ke zdárnému konci.

Majitel firmy Elon Musk totiž v dopise zaslaném akcionářům Tesly oznámil, že automobily Tesla budou maximálně do šesti měsíců schopné zvládnout i cestu přes celé Spojené státy - a to zcela samy.

"Je to jedna z těch technologií, které se nevyvíjí úplně rychle. Máte pocit že se nic neděje a pak najednou řeknete wow," uvedl Musk. Podle něj by jednou měla být tato technologie dostupnou pro většinu zákazníků. Kdy se tak stane však neuvedl. 

Světem v posledních měsících hýbou také kryptoměny. Vše o nich najdete zde >>>

Kurz bitcoinu sledujte na aktuálním grafu >>>

Jak na bitcoin? Přehled základních informací o nejrozšířenější digitální měně čtěte tady >>>