Největší americký řetězec kin AMC začal přijímat kryptoměny. Bere i dogecoin

Řetězec kin AMC

Řetězec kin AMC Zdroj: profimedia.cz

Americká společnost AMC, která je největším řetězcem kin ve Spojených státech, začala při platbách na internetu přijímat bitcoin, ethereum, bitcoin cash a litecoin. Na twitteru to oznámil šéf podniku Adam Aron. Podle něj přibude i možnost platit dogecoinem, tedy kryptoměnou, která původně vznikla z legrace. Firma reaguje na rostoucí oblibu kryptoměn, záměr začít přijímat bitcoin avizovala už v srpnu.

„Velká novinka! Jak jsme slíbili, máme tady mnoho nových způsobů, jak u AMC platit online. Tramtarará prosím hrdě přijímáme… bitcoin, ethereum, bitcoin cash, litecoin,“ napsal Aron. Dodal, že další na řadě bude dogecoin.

Společnost AMC začala už v říjnu přijímat dogecoin jako platbu za dárkové karty ve spolupráci s firmou BitPay, uvedl server CoinDesk Beta. Tuto kryptoměnu, kterou si oblíbil a podle svých slov ji i drží zakladatel automobilky Tesla Elon Musk, ale zatím není možné použít při nákupu vstupenek.

Video placeholde
Pět důvodů, jak přijít o vše na kryptoměnách • Videohub

AMC provozuje v USA 593 kin a dalších 335 jich má v zahraničí. O firmě se v poslední době hovořilo zejména v souvislosti s oblibou jejích akcií u části drobných investorů. AMC se díky sociální síti Reddit těšila oblibě spolu s akciemi prodejce videoher GameStop a některých dalších firem.

Zájem o kryptoměny projevuje stále více velkých amerických firem. Pro mnohé jsou ale spíš než možným platidlem jen investičním nástrojem. Analytici vyjadřují pochybnosti ohledně schopnosti kryptoměn sloužit jako každodenní prostředek směny a to kvůli jejich velkým kurzovým výkyvům.