Akcie herního Tipgamesu jdou do nucené dražby

herna

herna Zdroj: E15

Společnost Tipgames provozující zhruba šest desítek barů zejména s videoloterijními terminály zřejmě změní majitele. Akcie firmy jdou totiž do nucené dražby, která se uskuteční 28. listopadu.

Odhadní cena akcií firmy se zhruba půlmiliardovým obratem stanovená znalcem je 615 milionů korun. Minimální podání je 405 milionů a nejnižší možný příhoz jsou dva miliony. Dražba se uskuteční na návrh Commerzbank, která na podzim 2011 poskytla termínovaný úvěr ve výši 386 milionů korun mateřské firmě Tipgamesu, společnosti TG Holding. Firma, která podle dražební vyhlášky úvěr nesplatila, za něj bance ručila právě akciemi Tipgamesu. Společnost na dotazy deníku E15 nereagovala.

Ani Commerzbanka nebyla sdílnější. „Informace nad rámec veřejně dostupných informací bohužel nemůžeme poskytnout z důvodu zachování bankovního tajemství,“ uvedla ředitelka marketingu a komunikace Commerzbank Iva Gottliebová.

TG Holding přitom získal úvěr od Commerzbank jen tři měsíce poté, co byla firma zapsána do obchodního rejstříku. Do té doby byl Tipgames dceřinou společností nynější jedničky mezi sázkovými kancelářemi Tipsport. Dosud ostatně Tipgames sídlí na stejné adrese jako jeho bývalý vlastník. Generální ředitel Tipsportu Petr Knybel byl také až do začátku února letošního roku předsedou představenstva Tipgamesu.

Firma vznikla před dvanácti lety a první provozovnu otevřela v Lovosicích. Nyní provozuje zhruba 60 vlastních sportbarů a herních středisek a své produkty má umístěny na více než 200 provozovnách po celé České republice. Podle údajů ministerstva financí firma provozovala přes 1400 herních zařízení. Poslední dostupná výroční zpráva Tipgamesu uvádí, že tržby dosáhly v roce 2011 výše 512 milionů korun, což bylo o 2,4 procenta více než o rok dříve. Zisk jí tehdy klesl o téměř pětinu na 86 milionů korun.