Albert začne přijímat platby pomocí stravenkové karty Ticket Restaurant

Prodejna Albert v Orlové, ilustrační foto

Prodejna Albert v Orlové, ilustrační foto Zdroj: Jitka (CC BY-SA 3.0) Wikimedia.org

Řetězec Albert se v Česku stane dalším místem, kde lze platit za nákup jídla stravenkovou kartou Ticket Restaurant Card. Mezi maloobchodními prodejci je o první, který tuto formu plateb za jídlo podpořil.

„Od úterý 3. listopadu je karta akceptována ve většině supermarketů Albert v Brně a do konce měsíce pak bude síť rozšířena na všechny supermarkety a většinu hypermarketů tohoto obchodního řetězce v České republice,“ uvedl Martin Bulíř, generální ředitel společnosti Edenred, která kartu vydává.

Kromě zmíněných supermarketů bude možné kartu použít i v hypermarketech Albert, a to v sekci samoobslužných restaurací. „V supermarketech pak běžně na všech pokladnách, mimo samoobslužné,“ sdělil Martin Bulíř.

Ticket Restaurant Card je předplacená bezkontaktní platební karta, na kterou zaměstnavatelé posílají pracovníkům prostředky na stravování, je tedy elektronickou formou klasických papírových stravenek. Kartu vydává Edenred ve spolupráci se společností MasterCard. Platba je stejně rychlá jako s jinými bezkontaktními bankovními kartami.

Aby nedocházelo k jejímu zneužití na nákup alkoholu, cigaret či drogistického zboží, nastavil Albert svůj pokladní systém na rozpoznávání kategorie zboží.