Bývalý šéf Porsche otevře řetězec bufetů

Wendelin Wiedeking

Wendelin Wiedeking Zdroj: Profimedia.cz

Bývalý generální ředitel Porsche Wendelin Wiedeking založil vlastní řetězec restaurací. Postupně otevře řadu italských restaurací rychlého občerstvení v Německu, Rakousku a Švýcarsku s názvem Vialino.

Premiéru má nový řetězec Vialino zažít na konci prosince v Ludwigshafenu. Další provozovny budou otevřeny v obchodních centrech v Heidelbergu, Karlsruhe, Frankfurtua Curychu.

Wiedekingův plán rozladil konkurenci, zajména restauraci L'Osteria v Norimberku. S tou chtěl totiž manažer spolupracovat původně. Další firma, která není z Wiedekingova plánu nadšená je italský řetězec rychlých občerstvení Vapiano. Ten se cítí poškozený snadnou zaměnitelností jmen. Šéf řetězce Gregor Gerlach, ale pro časopis Manager Magazin řekl, že novou konkurenci bere sportovně a doufá, že budou dodržována veškerá obchodní pravidla. O právních krocích proti Vialinu zatím neuvažuje.

Wiedekin svůj plán před protesty konkurence brání. “ Navrhli jsme nezávislý název - Vialino - , který je zřetelně odlišný od jména Vapiano,“ řekl pro Manager Magazin. Navíc jeho řetězce prý budou nabízet jiné služby a pokrmy, než konkurence Vialino.