C&A útočí na konkurenty, otevře obří prodejnu

C&A

C&A Zdroj: isifa

Značka C&A se chystá výrazně promluvit do konkurence módních řetězců na pražském trhu. Je těsně před uzavřením dohody o pronájmu obří prodejny v novém víceúčelovém centru Diamant, které vyrostlo vedle paláce Koruna na Můstku. Deníku E15 to potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů.

Prodejce módy vyjednává o pronájmu 5600 metrů čtverečních, tedy téměř o veškeré výměře, která je v projektu pro maloobchod k dispozici. Jednu velkou prodejnu přitom už má C&A v horní části Václavského náměstí, která však není tolik lukrativní jako oblast kolem Můstku. Otevřením obchodu ve spodní části náměstí se C&A dostane nejen coby kamenem dohodil k prestižní obchodní třídě Na Příkopě, ale také blíž svým hlavním konkurentům H&M a New Yorker.

Co v takovém případě udělá se svým původním obchodem na náměstí, společnost neuvedla. Nový obchod by měl vzniknout i přesto, že si C&A další expanzi v Česku až na výjimky přechodně zakázala.

„Vzhledem k situaci na trhu vedení společnosti C&A Moda rozhodlo o dočasném omezení expanze s tím, že případné nově otevírané pobočky budou pouze na exkluzivních místech,“ uvedla firma ve výroční zprávě za rok 2011/2012. Lokalita kolem je pro obchodníky bezpochyby exkluzivní.

Módní řetězec C&A má nyní v Česku čtyři desítky prodejen. Například konkurenční H&M provozoval koncem loňského roku 31 obchodů. Tržby obou firem převyšují v Česku dvě miliardy korun. Za výstavbou nového multifunkčního centra, jehož stavba už je v podstatě hotová, je společnost Mustela, kterou většinově vlastní rakouská firma B. U. R. Vermögensbeteiligung.

Kromě obchodů projekt nabídne také kancelářské prostory a byty. Vznikl na místě původního obchodního domu Diamant, který tam stál od konce devatenáctého století. V roce 2009 ho však demoliční stroje srovnaly se zemí.