Centrum Krakov získává konečnou podobu

Obchodní centrum Krakov

Obchodní centrum Krakov

Do otevření nového Obchodního Centra Krakov v pražských Bohnicích zbývá již necelých 6 měsíců a tempo výstavby tomu odpovídá. V krátkém videu představí projekt Ing. Martin Kubišta, předseda představenstva Centra Krakov a.s. Zazní informace o původním nákupním centru, ale především aktuality o stavbě Centra Krakov či informace o samotném obchodním centru.

Centrum Krakov je umístěno uprostřed rozsáhlého bohnického sídliště, kde jen v nejbližším okolí, tedy v docházkové vzdálenosti, žije 23 000 obyvatel. Celková spádová oblast čítá, dle studie zpracované společností INCOMA GfK., až 70 000 obyvatel a zahrnuje vedle nejbližšího okolí centra také oblasti Čimic, Tróji, Kobylis, Dolních Chaber, Ďáblic, Březiněves a obce na sever od této oblasti.

Co do počtu obyvatel je tato oblast srovnatelná s velkým okresním městem, na rozdíl od takových měst však v reálné spádové oblasti Centra Krakov neexistuje v současné době žádná přímá konkurence a lze předpokládat, že ani žádná do budoucna existovat nebude. Nejen, že nové centrum toto místo příjemně oživí, ale především nabídne místním vše, co zde dosud chybělo, a lidé museli kvůli nákupům dojíždět do centra města nebo do vzdálených obchodních center. I ze zákaznického výzkumu, taktéž zpracovaného spol. INCOMA GfK. (na otázky odpovídalo přes 300 respondentů), vychází, že více jak tři čtvrtiny dotázaných výstavbu Centra Krakov vítají a předpokládají, že v něm budou nakupovat. U obyvatel nejbližšího okolí tento ukazatel dosáhl dokonce hodnoty až 95%.

www.centrumkrakov.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/CentrumKrakov.